MORKŲ, APELSINŲ IR KEDRINIŲ PINIJŲ SALOTOS

Morkų salotos

2 porcijoms reikės:

  • 200 g morkų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 30 g kedrinių pinijų “Arimex”;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite per burokinę tarką.
  2. Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir supjaustykite skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.
  3. Skilteles sudėkite į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Padažą supilkite ant morkų ir apelsinų bei išmaišykite.
  5. Prieš patiekiant, užberkite sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų.

Skanaus!

Receptą ruošė: http://oditele.blogspot.lt/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.