Naminė duona

duona
  • 15 g šviežių arba 7 g sausų mielių
  • 275 ml šilto vandens
  • 225 g nesijotų kvietinių miltų
  • 225 g baltų miltų
  • 1½ šaukštelio druskos
  • 50 g sėklų mišinio duonai „Arimex“
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai pieno (aptepimui)

Mieles išmaišykite šiltame vandenyje. Palikite suburbuliuoti.

Dubenyje sumaišykite miltus su sėklomis dubenyje. Padarykite duobutę miltuose ir į ją supilkite aliejų, medų, išmaišytas mieles vandenyje, įberkite druskos. Šaukštu gerai išmaišykite, tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir minkykite 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, įdėkite dar miltų. Išminkytą tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti apie valandą šiltoje vietoje

Po valandos tešlą dar lengvai paminkykite ir padalinkite į dvi dalis. Suformuoti kepalus, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skarą, apdenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite, kol pakils dvigubai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kai kepalėliai pakils, aptepkite pienu ir kepkite 20-25 min. Duonos paviršius turėtų buti rusvos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
Linu semenys Linų sėmenys 584,0 23,4 34,0 9,6 31,0 2,3 24,4 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.