Naminė duona
- 15 g šviežių arba 7 g sausų mielių
- 275 ml šilto vandens
- 225 g nesijotų kvietinių miltų
- 225 g baltų miltų
- 1½ šaukštelio druskos
- 50 g sėklų mišinio duonai „Arimex“
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai pieno (aptepimui)
Mieles išmaišykite šiltame vandenyje. Palikite suburbuliuoti.
Dubenyje sumaišykite miltus su sėklomis dubenyje. Padarykite duobutę miltuose ir į ją supilkite aliejų, medų, išmaišytas mieles vandenyje, įberkite druskos. Šaukštu gerai išmaišykite, tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir minkykite 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, įdėkite dar miltų. Išminkytą tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti apie valandą šiltoje vietoje
Po valandos tešlą dar lengvai paminkykite ir padalinkite į dvi dalis. Suformuoti kepalus, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skarą, apdenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite, kol pakils dvigubai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kai kepalėliai pakils, aptepkite pienu ir kepkite 20-25 min. Duonos paviršius turėtų buti rusvos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.