NAMINIS SALDUS MIGDOLŲ RIEŠUTŲ PIENAS

Migdolų riešutų pienas puikiai tinka sveikiems pusryčių patiekalams ruošti: košėms, blynų tešlai, kavai ir arbatai balinti, žaliesiems ir vaisių kokteiliams gaminti. Migdolų riešutuose gausu vitamino E, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Jums reikės:
- 200 g migdolų riešutų „Arimex“
- 4 džiovintų datulių „Arimex“
- 4 puodelių vandens
Pagaminimas:
- Per naktį migdolus pamirkykite, iš ryto perplaukite švariu vandeniu. Nuplikykite riešutus verdančiu vandeniu, kad migdolų luobelės lengvai nusiluptų.
- Į smulkintuvą dėkite riešutus, džiovintas datules,pilkite vandenį ir plakite greičiausiu režimu.
- Sumaltą masę perkoškite per audinį, nuspauskite ir supilkite į sandarų butelį. Migdolų pieną galima laikyti šaldytuve 3–4 dienas. Prieš naudodami visada suplakite.
P. S. Likusių migdolų riešutų išspaudų neišmeskite! Jas puikiai galite panaudoti vietoje miltų įvairiems kepiniams kepti, varškei ar sausiems pusryčiams gardinti.