NEKEPTAS BRAŠKIŲ TORTAS SU KOKOSŲ DROŽLĖMIS IR KOKOSŲ PIENU
Jums reikės:
- 100 g (12 vnt.) sausainių “Damų piršteliai”;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 400 ml kokosų pieno;
- 400 g braškių + papuošimui;
- 5 v.š. cukraus;
- 2 v.š. želatinos;
- 50 g “Arimex” kokosų drožlių;
- citrinos sulčių pagal skonį;
Paruošimas:
- Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite virš garų ir palikite atvėsti.
- Tortinės dugną išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite sausainius (galite juos perlaužti per pusę).
- Braškes supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Dubenyje sudėkite maskarponės sūrį, kokosų pieną , cukrų ir viską gerai išmaišykite.
- Supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite braškes, kokosų drožles, įpilkite pagal skonį citrinos sulčių ir išmaišykite. Viską supilkite į tortinės formą, dėkite į šaldytuvą.
- Kai viršus šiek tiek sustings, išdėliokite pjaustytas braškes ant viršaus ir grąžinkite į šaldytuvą 3 valandoms arba palikite per naktį.
Skanaus
p.s. kai supilsite kremą, kai kurie sausainiai iškils į viršų – galite taip ir palikti arba prispausti juos prie dugno.