Obuolinis trupiniuotis

Kai vasarą daug laiko praleidžiame gamtoje, visada norisi pasmaližiauti. Norit tai daryti be sąžinės priekaištų, siūlome puikią alternatyvą. Kvietinius miltus keisti smulkintais riešutais ir avižiniais dribsniais. Obuolius tarkuoti nenuluptus. Mažinti cukraus ir didinti cinamono kiekį. Beje, šis prieskonis mažina apetitą, todėl padeda labiau kontroliuoti kūno svorį. Nenaudokite jokių gyvulinės kilmės riebalų. Obuolių pyragas tikrai pavyks ir be kalno sviesto ar grietinės. Sulipdymui galima naudoti kokosų sviestą. Na, o šio kepto pyrago receptas paprastas kaip du kart du. Tiesa, jis labai trapus, tad geriausia jį valgyti lyg apkepą.
REIKĖS:
- 200 g karijų riešutų „Arimex“
- 200 g anakardžių „Arimex“
- 100 g kokybiškų datulių „Arimex“
- 50 g kokosų sviesto
- 7 obuolių
- 2 v. š. rudojo cukraus
- 2 v. š. cinamono
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite. Anakardžius bei karijų riešutus sudėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite, kad liktų stambių gabaliukų. Į maistinį smulkintuvą suberkite avižinius dribsnius, juos pasmulkinkite, tačiau nesumalkite iki miltų. Datules taip pat sudėkite į maistinį smulkintuvą, įpilkite kelis lašelius vandens ir sutrinkite iki pastos konsistencijos. Riešutus, avižinius dribsnius, datulių masę ir tirpintą kokosų sviestą sumaišykite iki vientisos masės.
Tarkuotus obuolius sumaišykite su keliais šaukštais cukraus ir cinamonu.
Į kepimo popieriumi išklotą formą berkite birių produktų masę, ant viršaus pilkite obuolių masę, dėkite iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/obuolinis-trupiniuotis-kelios-gudrybes-kad-jis-butu-kelis-kartus-sveikesnis/