Pikantiški baklažanų suktinukai

Šis užkandis patiks dėl kelių priežasčių. Pirma – jis gana greitai pagaminamas. Antra – gali šaldytuve svečių laukti net kelias dienas ir tampa tik skanesnis (bei nepraranda savo išvaizdos savybių). Trečia – tinka net mėsos nevalgantiems draugams ar giminaičiams.
REIKĖS:
- 1 didelio baklažano
- indelio kreminės tepamosios varškės su žolelėmis
- 2 skiltelių česnako
- kelių saujelių kedrinių pinijų „Arimex“
- lydyto (Ghi) sviesto
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite kelių centimetrų pločio juostomis per visą baklažano ilgį (kad būtų kaip pagrindas tepti varškės sūreliui ir suvynioti į ritinėlį). Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus ghi sviesto, dėkite baklažano juosteles ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir įgaus rusvą atspalvį. Iškeptus baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad liktų kuo mažiau riebalų. Dubenėlyje sumaišykite tepamą varškę, riešutus ir įspauskite česnako. Ant atvėsusio baklažano juostelių tepkite įdarą (tik kraštus palikite be įdaro) ir susukite. Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/uzkandziai/vienas-geriausiu-uzkandeliu-sveciams-pikantiski-baklazanu-suktinukai/