Pikantiški sausainiai su graikiniais riešutais

Pikantiski sausaineliai su graikiniais riesutais (4)

Jums reikės:

  • 240 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 1 nubrauktas a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 170 g čederio sūrio
  • 170 g šalto sviesto
  • 110 Arimex graikinių riešutų

Miltus sumaišykite su druska ir rūkyta malta paprika.

Sutarkuokite sviestą per burokinę tarką ir sumaišykite su miltais bei tarkuotu sūriu. Tarp pirštų ilgai ir kantriai trinkite, kol sviestas susitrins į miltus ir gausis drėgna lipni masė, tuomet dar teks nuoširdžiai pamynkyti ir galiausiai gausite vientisą tešlą.

Susmulkinkite graikinius riešutus.

Tešlą padalinkite į vienodo dydžio rutuliukus ir pavolioje su graikiniais riešutais, suformuokite apvalų sausainėlį,  kurį dėdami į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek paspauskite.

Kepkite 180 karštumo orkaitėje 10-15 minučių ir atvėsinkite ant grotelių.

Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/pikantiski-sausainiai-su-graikiniais-riesutais/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.