Pusryčių apkepėlė su migdolais

Jums reikės:
- 1 pakelio džiovintų slyvų “Arimex”
- 200 g avižų (be glitimo)
- 200 ml augalinio pieno
- 2 bananų
- 2 valg.š. linų sėmenų
- Žiupsnelio Himalajų druskos
- Žiupsnelio cinamono prieskonių
- Saujos dangiškųjų migdolų
Paruošimas:
- Slyvas gerai nuplauname ir apmerkiame šaltame vandenyje porai valandų. Vanduo turi slyvas šiek tiek apsemti.
- Išbrinkusias slyvas sutriname su plakikliu iki vientisos masės. (kartu su vandeniu, kuriose jos išbrinko)
- Šią tyrelę padaliname į keturias kepimui orkaitėje pritaikytas formeles.
- Sutriname bananą, sumaišome jį su avižomis, augaliniu pienu, linų sėmenimis, druska ir cinamonu.
- Viską gerai išmaišius, užpilame avižas į formeles ant slyvų tyrelės. Puošiame dangiškais migdolais ir kepame 220 C orkaitėje apie 15-20 minučių.
Skanaus
Receptą paruošė http://www.nomnom.lt/recipe-items/pusryciu-apkepeles/