Pustų ryžių skanėstas
Tikriausiai visi iš vaikystės prisimename pustų ryžių paplotėlius. Siūlome pasigaminti kitą, įvairesnę jų versiją.
REIKĖS:
- 2 valg. š mėgstamo riešutų kremo
- 2 valg. š. medaus arba datulių pastos
- 1 prinokusio banano
- 2 valg. š.kokosų aliejaus
- 100 g goji uogų „Arimex“
- 100 g džiovintų abrikosų „Arimex“
- 200 g karijų „Arimex“
- 3 puodelių pustų ryžių
Mažame puodelyje sumaišykite riešutų sviestą, medų, trintą bananą ir kokosų aliejų. Pakaitinkite ant mažos ugnies, pastoviai maišykite.
Abrikosus ir riešutus šiek tiek susmulkinkite, sumaišykite su pustais ryžiais, goji uogomis. Užpilkite skysta šilta mase, sudėkite į norimą formą, suspauskite, laikykite šaldytuve 2-3 valandas šiek tiek paslėgtus.
Pjaustykite norimo dydžio, vyniokite į kepimo popierių, kad būtų patogiau valgyti ar įsidėti į iškylą.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/