Rabarbarų sezonas: saldžiarūgštis pyragas
Prasidėjus rabarbarų sezonui, būtina išbandyti naujus receptus. Rabarbaras – idealus pyragų ingredientas, kuris paįvairina skonių paletę mūsų virtuvėse. Pyrago receptas labai paprastas ir greitas. Jis kaskart gali būti vis kitoks, nes galima keisti rūgštųjį ingredientą – rabarbarus – slyvomis, obuoliais, kriaušėmis, persikais, nektarinais ir t.t.
REIKĖS:
- 5 kiaušinių
- 5 rabarbarų stiebų
- 400 ml graikiško jogurto
- 100 ml alyvuogių aliejaus ar kokosų aliejaus
- 100 g kvietinių miltų su sėlenomis (galima keisti ir kitais, jūsų mėgstamais, miltais)
- 100 g migdolų miltų (susimalti migdolus „Arimex“)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 3-4 v. š. cukraus
- 100 g karijų riešutų „Arimex”
GAMINIMAS:
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, apibarstykite keliais šaukštais cukraus, cinamonu ir palikite kelioms valandoms pastovėti. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, pilkite aliejų, jogurtą, išmaišykite. Berkite likusį cukrų, vanilinį cukrų, viską išmaišykite. Kitame inde sumaišykite miltus (kvietinius ir migdolų), šiek tiek druskos ir kepimo miltelius. Abi mases sumaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą, ant viršaus berkite rabarbarus, juos paspauskite šiek tiek į vidų, berkite šiek tik susmulkintus karijų riešutus.
Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą (ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).
Karšto rabarbarų pyrago idealus partneris – vaniliniai ledai. Skanaus!
Už receptą dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/rabarbaru-sezonas-pyragas-per-kelias-minutes/