RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ UŽKANDUKAI

riesutu ir dzvaisu uzkandukai Arimex

Greitai paruošiami, turintys malonios rūgštelės užkandukai bus puiki alternatyva pasmaližiauti, kai norėsis ko nors saldaus :)

~20 vnt.:

  • 150 g džiovintų datulių be kauliukų “Arimex”;
  • 100 g džiovintų abrikosų “Arimex”;
  • 100 g anakardžių riešutų “Arimex”;
  • 60 g smulkiai maltų migdolų be luobelės “Arimex”;
  • 3 v.š. tahini padažo;
  • 3 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio drukos;
  • 3 v.š. sezamo sėklų “Arimex”;
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuomet vandenį nupilkite.
  2. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti.
  3. Į blenderį sudėkite datules, abrikosus, anakardžių riešutus, maltus migdolus, tahini padažą, supilkite citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir sumalkite.
  4. Formuokite norimo dydžio rutuliukus (rankas galite truputį sušlapinti vandeniu, kad būtų lengviau formuoti) ir apvoliokite sezamo sėklose.
  5. Laikykite šaldytuve.

Skanaus ;)

Patarimai: jei turite mažą blenderį, datules, abrikosus, anakardžių riešutus galite sumalti atskirai ir tuomet viską sumaišyti dubenyje.

Maltus migdolus galite pasiruošti patys, t.y. juos palaikykite karštame vandenyje ir kai tik pradės lupti odelės, jas nulupkite ir palikite riešutus išdžiūti. Tuomet blenderyje smulkiai sumalkite.

Kita altenatyva parduotuvėse įsigyti migdolų be luobelės “Arimex”.

http://oditele.blogspot.com/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.