Riešutų ir šokolado putėsių tortas
Šis gražuolis tortas ne tik skanus, bet ir gerokai sveikesnis – be miltų ir nenatūralių priedų. Jį paruošite labai paprastai, greitai ir tikrai nudžiuginsite bei palepinsite jums brangius žmones.
Reikės:
Pagrindui:
- 200 g ARIMEX žemės riešutų;
- 40 g ARIMEX kokoso drožlių;
- 2 v. š. kokoso aliejaus;
Džemo sluoksniui:
- 100 g šaldytų uogų;
- 25 g chia sėklų;
- 1 v. š. medaus;
Šokolado putėsiams:
- 250 ml graikiško jogurto;
- 1 a. š. medaus;
- 50 g juodojo šokolado;
Papuošimui: uogų.
Gaminimas:
- Pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite. Paruošta mase išklokite 18 cm tortinės dugną ir statykite į šaldytuvą 30 minučių.
- Džemui skirtas uogas sutrinkite su medumi, įmaišykite sėklas ir užtepkite ant pagrindo.
- Šokoladą išlydikite karšto vandens vonelėje, įmaišykite medų, o po to jogurtą. Užtepkite kaip viršutinį torto sluoksnį.
- Palikite tortą šaldytuve porai valandų, o vėliau puoškite ir patiekite.
Skanaus!
Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/musu-mylimoms-mamoms-sveikesnis-riesutu-ir-sokolado-putesiu-pyragas/