Rikotos apkepas su džiovintais vaisiais
Džiovinti vaisiai – puikus energijos šaltinis, padedantis greitai ir efektyviai atgauti prarastas jėgas, o jais paskanintas apkepas – ne tik skanus, bet ir maistingas. Šį apkepą patogiausia kepti mažose formelėse, tuomet galite atsižvelgti į kiekvieno valgytojo norus – kažkam įberti daugiau razinų, kažkam spanguolių ar abrikosų.
- 400 g rikotos sūrio
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai manų kruopų
- 8 šaukštai pieno
- 60-80 g įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, džiovintų spanguolių ir pan.)
- 1 šaukštelis cukraus su tikra vanile
Manų kruopas užpilkite pienu ir 15-25 minutes brinkinkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su vienu šaukštu cukraus. Likusį cukrų išplakite su tryniais, rikotos sūriu, brinkintomis manų kruopomis bei cukrumi su vanile. Atsargiai įmaišykite baltymus bei nuplautus ir susmukintus džiovintus vaisius. Masę sukrėskite į sviestu pateptus kepimo indus ir kepkite iki 180 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-40 minutes, priklausomai nuo indo dydžio.