Rikotos apkepas su džiovintais vaisiais

Rikotos apkepas su dziovintais vaisiais

Džiovinti vaisiai – puikus energijos šaltinis, padedantis greitai ir efektyviai atgauti prarastas jėgas, o jais paskanintas apkepas – ne tik skanus, bet ir maistingas. Šį apkepą patogiausia kepti mažose formelėse, tuomet galite atsižvelgti į kiekvieno valgytojo norus – kažkam įberti daugiau razinų, kažkam spanguolių ar abrikosų.

 

  • 400 g rikotos sūrio
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai manų kruopų
  • 8 šaukštai pieno
  • 60-80 g įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, džiovintų spanguolių ir pan.)
  • 1 šaukštelis cukraus su tikra vanile

 

Manų kruopas užpilkite pienu ir 15-25 minutes brinkinkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su vienu šaukštu cukraus. Likusį cukrų išplakite su tryniais, rikotos sūriu, brinkintomis manų kruopomis bei cukrumi su vanile. Atsargiai įmaišykite baltymus bei nuplautus ir susmukintus džiovintus vaisius. Masę sukrėskite į sviestu pateptus kepimo indus ir kepkite iki 180 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-40 minutes, priklausomai nuo indo dydžio.

 

 

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.