Salierų ir vištienos salotos su graikiniais riešutais
- 5-6 saliero lapkočiai
- 1 žalias obuolys
- 60 g mėlynojo pelėsio sūrio
- 60 g graikinių riešutų „Arimex“
- 60 g keptos vištienos
Padažui:
- 6 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai baltojo vyno acto
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Sumaišykite grietinę ir actą su trupučiu druskos ir pipirų. Atidėkite į šoną.
Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais, obuolį perpjaukite pusiau, išgremžkite sėklytes. Obuolį supjaustykite kubeliais arba plonomis lazdelėmis.
Dideliame dubenyje sumaišykite salierus su obuoliais, vištiena, puse sutrupinto sūrio ir graikiniais riešutais. Dėkite į lėkštes, pabarstykite likusiais graikiniais riešutais, sūriu ir salierų lapeliais.