Salierų ir vištienos salotos su graikiniais riešutais

salotos
  • 5-6 saliero lapkočiai
  • 1 žalias obuolys
  • 60 g mėlynojo pelėsio sūrio
  • 60 g graikinių riešutų „Arimex“
  • 60 g keptos vištienos

Padažui:

  • 6 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Sumaišykite grietinę ir actą su trupučiu druskos ir pipirų. Atidėkite į šoną.

Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais, obuolį perpjaukite pusiau, išgremžkite sėklytes. Obuolį supjaustykite kubeliais arba plonomis lazdelėmis.

Dideliame dubenyje sumaišykite salierus su obuoliais, vištiena, puse sutrupinto sūrio ir graikiniais riešutais. Dėkite į lėkštes, pabarstykite likusiais graikiniais riešutais, sūriu ir salierų lapeliais.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.