Salotos su kedrinėmis pinijomis, burokėliais ir grybais

Kedru-burokeliu-spinatu+salotos1

Burokėliai, feta ir kedrinės pinijos jau beveik klasikinis derinys. Tačiau jas pagardinus švelniais grybais – šis derinys suskamba naujai. Išbandykite jas vakarienei ar kaip užkandį prieš pietus.

2 porcijoms:

  • 4 valg. š. kedrinių pinijų “Arimex”
  • 1 virtas burokėlis
  • šlakelis balzaminio acto
  • žiupsnis pipirų
  • 5 pievagrybiai
  • 0,5 mažo svogūno
  • šlakelis aliejaus
  • 1 arb. š. sviesto
  • druskos
  • sauja špinatų lapelių
  • 40 g fetos
  • citrinos sulčių

Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.

Burokėlį supjaustykite itin plonai specialia tarka arba kombainu. Išdėliokite griežinėlius į 2 lėkštes, apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite pipirais.

Pievagrybius ir svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejų ir sviestą. Suberkite svogūnus ir pievagrybius. Apkepkite, pagardinkite druska. Iškeptus grybus dėkite ant burokėlių.

Uždėkite špinatų lapelių, užtrupinkite fetos.

Viską apšlakstykite citrinų sultimis ir apibarstykite kedrinėmis pinijomis.

 

Skanaus!

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.