Salotos su pistacijomis ir džiovintais abrikosais
Gardžios salotos papildysiančios organizmą reikalingais vitaminais ir mineralais.
2 porcijos
- 6 mini romėninių salotų lapelių
- saujos jaunų špinatų lapelių
- 8 džiovintų abrikosų
- 70g kepintų ir sūdytų pistacijų
Padažui:
- 40ml alyvuogių aliejaus
- 20ml citrinų sulčių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis cukraus
- 0,5 arb. š. garstyčių
Salotų lapus suplėšykite ir sumaišykite kartu su špinatų lapeliais. Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais. Pistacijas išlukštenkite. Abrikosus ir pistacijas sumaišykite su salotų lapeliais.
Padažui skirtus ingredientus sudėkite į mažą stiklainiuką, užsukite ir gerai pakratykite. Užpilkite ant salotų ir patiekite.
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija