Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais
4 porcijoms Jums reikės:
- 150-200 gr. rūkytos vištienos (naudojau vištos ketvirtį)
- salotų gūžės
- 1 žalias obuolys
- 1 avokadas
- 1 nedidelė morka
- 1 mėlynasis svogūnas
- 100 gr. graikinių arba anakardžių riešutų Arimex
Užpilui:
- 4 v.š. majonezo
- 4 v.š. natūralaus jogurto
- pusė arba ketvirtis mažo svogūno (pagal skonį)
- 1 skiltelė česnako
- 1 v.š. sojos padažo
- 1 a.š. rudojo cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
Salotas suplėšome ir dedame į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustome kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuojame stambia pjaustykle, svogūną supjaustome pusžiedžiais. Viską išdėliojame į lėkštes. Pabarstome riešutų (jei naudosite anakardžių – paskrudinkite keptuvėje).
Padažui smulkiai sutarkuojame svogūną ir česnaką. Sumaišome visus ingredientus ir išplakame šluotele. Apšlakstome salotas. Skanaus!
P.S. Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.
Receptą paruošė http://www.aj-receptai.blogspot.com/