Saulėgrąžų majonezas

Saulėgrąžų majonezas

Mėgstate majonezą, tačiau taip pat rūpinatės ir savo figūra? Siūlome sveikesnę šio produkto versiją – majonezą iš saulėgrąžų. Jis bus tirštas, malonaus česnakinio skonio ir puikiai derės su tradicinėmis daržovių mišrainėmis, salotomis, virtais kiaušiniais. Geriausia šį majonezą maišyti prieš pat patiekiant ant stalo, nes jis yra linkęs šiek tiek patamsėti, tačiau skoniui tai įtakos neturi, o šaldytuve jį galima laikyti kelias dienas.

Reikės:

  • 1 stiklinės ARIMEX saulėgrąžų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1,5 š. citrinos sulčių;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminame:

  1. Saulėgrąžas užmerkiame vandenyje ir palaikome per naktį.
  2. Į kokteilių plaktuvą sudedame saulėgrąžas ir kitus ingredientus, užpilame vandeniu, kad apsemtų, o pradėję plakti įpilame dar šiek tiek vandens, kol padažas pasieks norimą tirštumą.
  3. Patiekiame su mėgstamais patiekalais.

 

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/uzkandziai/kitoks-majonezas-sveikatos-saltinis/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.