Skrebučiai su bri sūriu ir lazdyno riešutais
Jums reikės:
- 1 saujos lazdynų riešutų „Arimex“
- 1 didelio obuolio
- 1 prancūziško batono
- 200 g bri sūrio
- 10 šviežių aviečių (braškių ar kitų mėgstamų sezono uogų, labai tinka ir šviežios figos)
- medaus (skrebučiams apšlakstyti)
- šviežių čiobrelių (papuošti)
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Lazdynų riešutus paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje ir pasmulkinkite.
- Obuolį dėkite į kepimo formą, kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Minkštimą sutrinkite.
- Prancūzišką batoną supjaustykite plonomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepkite kepto obuolio minkštimu, pabarstykite skrudintais lazdyno riešutais, uždėkite po riekelę bri sūrio.
- Kepkite orkaitėje kelias minutes, kol sūris ims lydytis. Ant šiltų sumuštinukų uždėkite po uogą (jei naudosite figas – po riekelę) apšlakstę medumi ragaukite.
Taupantiems laiką: vietoje kepto obuolio galite naudoti trintus džiovintus abrikosus.