Skrebučiai su bri sūriu ir lazdyno riešutais

Arimex skrebuciai su lazdyno riesutais

Jums reikės:

  • 1 saujos lazdynų riešutų „Arimex“
  • 1 didelio obuolio
  • 1 prancūziško batono
  • 200 g bri sūrio
  • 10 šviežių aviečių (braškių ar kitų mėgstamų sezono uogų, labai tinka ir šviežios figos)
  • medaus (skrebučiams apšlakstyti)
  • šviežių čiobrelių (papuošti)

Paruošimas:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  • Lazdynų riešutus paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje ir pasmulkinkite.
  • Obuolį dėkite į kepimo formą, kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Minkštimą sutrinkite.
  • Prancūzišką batoną supjaustykite plonomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepkite kepto obuolio minkštimu, pabarstykite skrudintais lazdyno riešutais, uždėkite po riekelę bri sūrio.
  • Kepkite orkaitėje kelias minutes, kol sūris ims lydytis. Ant šiltų sumuštinukų uždėkite po uogą (jei naudosite figas – po riekelę) apšlakstę medumi ragaukite. 

Taupantiems laiką: vietoje kepto obuolio galite naudoti trintus džiovintus abrikosus.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.