Skrudinti pikantiški riešutai

Riešutų mišinys

Pamenate tą nuostabų meduje skrudintų riešutų kvapą? Jis gali pasklisti ir jūsų namuose. Paskrudinti riešutus yra labai paprasta. Užtruksite vos kelias minutes, o turėsite ypatingo skonio užkandį visai savaitei. Siūlome pasigaminti pikantiško skonio karijų, lazdynų ir graikinių riešutų mišinį. Riešutus ir prieskonius galite naudoti ir kitokius, tuos kuriuos labiausiai mėgstate jūs.

Reikės:

  • 1 puodelio mėgstamų riešutų (čia naudoti ARIMEX karijų, lazdynų ir graikiniai riešutai);
  • 2-3 v. š. geros kokybės medaus;
  • 1 a. š. sviesto;
  • žiupsnelio cinamono ir muskato riešuto.

Gaminimas:

  1. Sviestą ir medų išlydykite puode ant vidutinės ugnies, kol kraštuose esanti masė pradės kunkuliuoti, tai gali užtrukti apie 2 minutes.
  2. Sudėkite prieskonius, riešutus ir viską gerai išmaišykite, kad riešutai pasidengtų medumi. Pakaitinkite dar 4-5 minutes vis pamaišydami, kol riešutai švelniai paruduos ir pradės kvepėti.
  3. Nukelkite puodą nuo viryklės, o riešutus perkelkite ant kepimo popieriumi iškloto lygaus paviršiaus (kepimo formos, lentelės ar lėkštės).
  4. Atskirkite sulipusius riešutus, leiskite jiems atvėsti ir skanaukite.

Taip paruoštus riešutus sandariame inde galite laikyti iki 5 dienų.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.