Skrudinti pikantiški riešutai
Pamenate tą nuostabų meduje skrudintų riešutų kvapą? Jis gali pasklisti ir jūsų namuose. Paskrudinti riešutus yra labai paprasta. Užtruksite vos kelias minutes, o turėsite ypatingo skonio užkandį visai savaitei. Siūlome pasigaminti pikantiško skonio karijų, lazdynų ir graikinių riešutų mišinį. Riešutus ir prieskonius galite naudoti ir kitokius, tuos kuriuos labiausiai mėgstate jūs.
Reikės:
- 1 puodelio mėgstamų riešutų (čia naudoti ARIMEX karijų, lazdynų ir graikiniai riešutai);
- 2-3 v. š. geros kokybės medaus;
- 1 a. š. sviesto;
- žiupsnelio cinamono ir muskato riešuto.
Gaminimas:
- Sviestą ir medų išlydykite puode ant vidutinės ugnies, kol kraštuose esanti masė pradės kunkuliuoti, tai gali užtrukti apie 2 minutes.
- Sudėkite prieskonius, riešutus ir viską gerai išmaišykite, kad riešutai pasidengtų medumi. Pakaitinkite dar 4-5 minutes vis pamaišydami, kol riešutai švelniai paruduos ir pradės kvepėti.
- Nukelkite puodą nuo viryklės, o riešutus perkelkite ant kepimo popieriumi iškloto lygaus paviršiaus (kepimo formos, lentelės ar lėkštės).
- Atskirkite sulipusius riešutus, leiskite jiems atvėsti ir skanaukite.
Taip paruoštus riešutus sandariame inde galite laikyti iki 5 dienų.