Sluoksniuotos juostelės

Šios sluoksniuotos lazdelės ne tiks skanios, bet taps ir puiki puošmena bet kuriam šventiniam stalui.
REIKĖS:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
- 100 ml aguonų sėklų „Arimex“
- 100 ml sezamų sėklų „Arimex“
- 2 kiaušinių
- 100 ml rudojo cukraus
- 1 arb. š. cinamono
Tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Kiaušinius išplakite. Cukrų sumaišykite su cinamonu.
Atšilusią tešlą iškočiokite, aptepkite kiaušiniu, pabarstykite pusę kiekio cukraus su cinamonu, pusę kiekio aguonų ir sezamų sėklų.
Perlenkite, paspauskite, kad įdaras sukibtų. Aptepkite paviršių kiaušiniu. Apibarstykite likusiu cukrumi ir sėklomis.
Tešlą supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis, stenkitės, kad gautųsi lyginis jų skaičius. Imkite dvi juosteles, suspauskite vieną galą, susukite, suspauskite kitą galą, kad kepant neišsivyniotų.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai apskrus. Galite kepti tiesias juosteles, galite sukti vainikus. Visos formos vienodai gražios ir skanios.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/