Sodraus skonio pyragas su riešutais
Šis pyragas – tas retas atvejis, kai pilnagrūdžiai miltai ne pakenkia skoniui, o jį pabrėžia. Jis labai sotus, o skonis ryškus ir įsimintinas. Pabandykite!
REIKĖS:
- 2 kiaušinių
- 150 g migdolų „Arimex“
- 2 kiaušinių
- 3 a. š. kepimo miltelių
- 200 ml minkšto sviesto
- 400 ml kvietinių miltų
- 200 ml pilno grūdo avižinių miltų
- rudojo cukraus pagal skonį
- 2 v. š. pieno
GAMINIMAS
Sviestą, kiaušinius ir dalį cukraus išplakite elektriniu maišytuvu. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, vėliau įmaišykite sviesto-kiaušinių plakinį, išminkykite. Riešutus smulkintuvu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių, sumaišykite su keliais šaukštais likusio rudojo cukraus. Kepimo indo dugną išklokite gauta tešla, jos viršų patepkite pienu, barstykite riešutais, juos lengvai įspausdami. Kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/sodraus-skonio-pyragas-su-riesutais/