Sodraus skonio pyragas su riešutais

Pyragas su migdolais Arimex

Šis pyragas – tas retas atvejis, kai pilnagrūdžiai miltai ne pakenkia skoniui, o jį pabrėžia. Jis labai sotus, o skonis ryškus ir įsimintinas. Pabandykite!

REIKĖS:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g migdolų „Arimex“
  • 2 kiaušinių
  • 3 a. š. kepimo miltelių
  • 200 ml minkšto sviesto
  • 400 ml kvietinių miltų
  • 200 ml pilno grūdo avižinių miltų
  • rudojo cukraus pagal skonį
  • 2 v. š. pieno

GAMINIMAS

Sviestą, kiaušinius ir dalį cukraus išplakite elektriniu maišytuvu. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, vėliau įmaišykite sviesto-kiaušinių plakinį, išminkykite. Riešutus smulkintuvu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių, sumaišykite su keliais šaukštais likusio rudojo cukraus. Kepimo indo dugną išklokite gauta tešla, jos viršų patepkite pienu, barstykite riešutais, juos lengvai įspausdami. Kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/sodraus-skonio-pyragas-su-riesutais/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.