Šokoladinis “braunis” su džiovintomis datulėmis
Džiovintos datulės įvairiose pasaulio šalyse naudojamas kaip natūralus saldiklis desertams. Juose gausu vitaminų B1, B2, B3, B5, A1 ir C, baltymų, maistinių skaidulų, geležies, kalio, kalcio, mangano, vario ir magnio. Viename puodelyje datulių rasime apie 29 mg fruktozės – natūralaus vaisių cukraus. Dėl šios priežasties, atsisakius cukraus, datulės tampa puikia alternatyva įprastiems desertams.
Jums reikės:
- 250 g datulių (naudojome „Arimex“)
- 100 g makadamijų riešutų pastos (tiks ir kiti jūsų turimi riešutų miltai ar tiesiog riešutai sumalti kavamale, mes sumalėme „Arimex“ makadamijų riešutus iki pastos konsistencijos)
- 200 ml verdančio vandens
- 1 kiaušinio
- 70 ml augalinio pieno
- 100 ml kakavos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3 v.š. ryžių miltų
- saujelės juodojo konditerinio šokolado (nebūtina)
GAMINIMAS
- Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir išplakite virtuviniu kombainu iki vientisos pastos.
- Įmaišykite kitus ingredientus, išskyrus šokoladą.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių (mano forma buvo 16 cm skersmens).
- Atvėsusį pyragą aptepkite išlydytu juoduoju šokoladu ir, jei norisi, papuoškite sėklomis (mes tiesiog pabarstėme mišiniu duonai: saulėgražomis, moliūgų sėklomis, linų sėmenimis
Recepto nuoroda: