Šokoladinis pyragas su burokėliais ir graikiniais riešutais
Jūsų dėmesiui – šlapias, sodraus skonio ir visada komplimentų sulauksiantis desertas – šokoladinis burokėlių pyragas su riešutais. Nerimaujančius, kad desertus valgyti nesveika, skubame nuraminti – šis pyragas su burokėliais
REIKĖS:
- 200 g miltų;
- 2 didelių burokėlių;
- 3 kiaušinių;
- 200 ml alyvuogių aliejaus;
- 50 g ARIMEX graikinių riešutų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 60 g kakavos miltelių;
- 150 g cukraus (galite keisti medumi);
- žiupsnio druskos;
- spanguolių ir cukraus pudros (papuošimui)
GAMINIMAS:
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Į masę įmaišykite kakavą, cukrų ir druską.
- Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite per burokinę tarką. Į tarkius įmaišykite išplaktus kiaušinius, aliejų.
- Miltų ir burokų mases sumaišykite. Suberkite susmulkintus riešutus ir dar kartelį viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pyragą pilkite 22 cm kepimo formą, išklotą popieriumi, ir dėkite į orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių. Ant atvėsusio pyrago dėkite spanguolių, pabarstykite cukraus pudra – jis taps labai žiemiškas bei šventiškas.
Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/sokoladinis-pyragas-su-labai-sveikuolisku-ingredientu/