Spagečiai su krevetėmis ir kedrinėmis pinijomis
- 120 g kedrinių pinijų „Arimex“
- 2-iejų citrinų žievelė ir sultys
- ryšelis petražolių
- 220 ml alyvuogių aliejaus
- 200 g tarkuoto parmezano sūrio
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
- 500 g spagečių
- 250 g virtų krevečių
Pusę kedrinių pinijų sutrinkite į košelę. Į puodą sudėkite riešutų košelę, likusias kedrines pinijas, pusę turimų smulkiai sukapotų petražolių, suberkite citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite, suberkite tarkuotą sūrį ir kaitinkite kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus ar įberkite parmezano.
Išvirkite makaronus sūdytame vandenyje, nukoškite, bet pasilikite 2 šaukštus nuoviro. Sumaišykite makaronus su paruoštu padažu, supilkite nuovirą ir sudėkite krevetes. Pakaitinkite dar 1 minutę, kol krevetės sušils, o padažas taps kreminis.