Špinatų pesto

spinatu pesto

Jums reikės:

  • 100 gr. špinatų
  • 60 gr. kedrinių pinijų Arimex
  • 60 gr. tarkuoto kietojo sūrio
  • 2-4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos (jei reikia)
  • pipirų

Viską sudedame į blenderį (smulkintuvą) ir sumalame. Pradžiai siūlau įpilti 2 v.š. aliejaus. Jei pesto bus per tirštas, įpilkite jo dar.

P.S. Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti – man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

 

Receptą paruošė http://www.aj-receptai.blogspot.com/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.