SŪDYTOS KARAMELĖS RIEŠUTŲ PYRAGAS

Riesutu sudyta karamele

Iki didžiausių metų švenčių liko tik kelios dienos… kai susėsime prie jaukaus Šv. Kūčių stalo, o ryte smalsiai pakuosime Kalėdines dovanas, kurios gali būti pagamintos net ir paskutinėmis minutėmis prieš pat iškeliaujant jas dovanoti!

Tačiau jei dar turite laisvą 1-dienio vakarą, sukluskite, šis SŪDYTOS KARAMELĖS RIEŠUTŲ PYRAGAS gali būti puiki dovana, kuri dar spės iki švenčių susigulėti ir subręsti.

Reikės (vienam dideliam arba 3 mažiems ~21 cm skersmens pyragams):

Tešlai:

  • 350 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 250 g šalto sviesto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • 200 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 4 v.š. medaus;
  • 500 ml grietinėlės;
  • 200 g Arimex anakardžių riešutų;
  • 200 g Arimex karijų riešutų;
  • 200 g Arimex lazdyno riešutų;
  • 1 a.š. druskos

Virtuvės kombaine su peiliais sukapokite miltus, cukrų, šaltą sviestą bei druską iki birių trupinių. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą, kurią padalinkite į 3 vienodus rutuliukus, apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai. Tešla nelabai linkusi kočiotis, todėl lengvai rankomis suformuokite apvalios formos blyną, dėkite jį į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais formuokite vienodo storio pagrindą, būtinai su aukštesniais krašteliais.

Gilioje keptuvėje pakaitinkite cukrų, sviestą ir medų, maišykite kol cukrus ištirps ir masė pasidarys tąsi. Tuomet supilkite grietinėlę ir lėtai kaitinkite kol šiek tiek paruduos ir sutirštės, kitaip sakant – karamelizuosis. Tuomet supilkite riešutus bei druską ir viską išmaišykite. Atsargiai ragaukite – karamelė labai karšta!

Supilkite įdarą ant paruoštos pagrindo ir kepkite 180 karščio orkaitėje 40 minučių, stebėkite, kad karamelė per daug neparuduotų.

Pyragui iškepus, visiškai jį atvėsinkite, suvyniokite į popierių ir įdėkite į maišą, taip laikykite iki pat švenčių, kad karameliniame patale gulintys riešutai subrinktų.

 

Galima ragauti jau ir kitą dieną, tačiau pastovėjęs jis tikrai daug daug skanesnis – jam tikrai reikia laiko subręsti.

 

Recepto nuoroda  -http://www.bajaliai.lt/kalediniai-pasiulymai-dovanoms/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.