Sūrio rutuliukai su rūkyta paprika ir kedrinėmis pinijomis

Kedru-rukytos_paprikos_rutuliukai1

Puikus užkandis jei mėgstate pikantiškus užtepus. Rūkyta paprika suteiks malonų aromatą, marmurinę išvaizdą. Patiekite su mėgiamais trapučiais arba krekeriais.

12-14 rutuliukų:

  • 200g kreminio varškės sūrėlio 50-66% riebumo
  • 70g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 arb. š. kviečių sėlenų
  • žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
  • 50 g kedrinių pinijų “Arimex”

Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite kreminį varškės sūrelį ir kietąjį sūrį. Įspauskite česnako skilteles. Viską  sumalkite. Iš gautos masės formuokite blynelius, šiek tiek užberkite rūkytos paprikos ir pavoliokite tarp delnų, kad išeitų kamuoliukas – taip gausite marmurinį paviršių. Keptuvėje paskrudinkite kedrinių pinijų branduolius. Iškepusius branduolius pasmulkinkite peiliu. Tuomet rūkytos paprikos kamuoliukus apvoliokite riešutais.

Skanaus!

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.