Sveikuoliška bananų duonelė
Jokių kiaušinių, jokio cukraus, o iškepa skani, kvapni duonelė. Dabar jau tikrai ją galima vadinti duonele, nes nėra saldi, tik maloniai salstelėjusi. Saldumo šiam kepiniui suteikia bananai ir razinos, todėl geriausia razinas jam rinktis kuo saldesnes. Labai tinka su sviestu.
- 450 g sunokusių bananų
- 50 g įvairių smulkintų riešutų
- 100 ml aliejaus
- 100 g razinų
- 75 g avižinių dribsnių
- 125 g rupių kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Riešutus sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, avižiniais dribsniais bei žiupsneliu druskos. Bananus sutrinkite ir išplakite su aliejumi. Suberkite miltų mišinį, razinas ir gerai išmaišykite Sukrėskite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 190 °C temperatūroje 50-60 minučių. Iškeptą 10 minučių palaikykite formoje, o tada ištraukite ir palikite ant grotelių ir ataušti.