SVEIKUOLIŠKI KEKSIUKAI SU SĖKLOMIS, UOGOMIS IR RIEŠUTAIS

Sveikuoliški, nekepti ir žavingai atrodantys keksiukai, nustebins ne tik savo paprastumu, bet ir puikiu skoniu.
REIKĖS:
Pagrindui:
- 1 stiklinės džiovintų spanguolių „Arimex“
- 0,5 stiklinės sezamų sėklų (arba anakardžių) „Arimex“
- 2 šaukštų medaus
- 3-4 šaukštų kokosų aliejaus
Kremui:
- 1 stiklinės migdolų (arba anakardžių) „Arimex“
- 1 stiklinės šaldytų braškių
- 2-4 šaukštų medaus
- 0,5 stiklinės kokosų aliejaus
- skaldytų migdolų „Arimex“ papuošimui
Pagrindui elektriniu smulkintuvu sumalkite džiovintas spanguoles, tada atskirai sumalkite sezamų sėklas ir sumaišykite su tirpintu medumi ir tirpintu kokosų aliejumi. Sudėkite į keksiukų popierėlius, gerai suspauskite ir įdėkite į šaldiklį 15 min.
Kremui sumalkite migdolus, sutrinkite šaldytas braškes, sumaišykite su tirpintu medumi ir tirpintu kokosų aliejumi.
Kremą dėkite ant keksiukų pagrindo, išlyginkite paviršių šaukštu ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį. Jei dėsite mažiau kokosų aliejaus, tuomet galite keksiukus užšaldyti ir valgyti šaltus lyg ledus. Puoškite skaldytais migdolais. Skanaus!
Receptas: Gintarė VIRŠ OBELŲ
Fotografas: Darius www.grafas.lt