Šventėmis kvepiantis desertas

Keptos kriauses su riesutai

Šį desertą galima gaminti vis kitokį: vasarą su ledais, o žiemą su garuojančiu lydytu šokoladu. Šio patiekalo variacijų gali būti daugybė. Vieni kriaušes verda sirupe ar vyno padaže, o mes siūlome sveikesnę alternatyvą.

REIKĖS:

  • kelių kriaušių
  • pusės plytelės šokolado
  • šlakelio pieno
  • kedrinių pinijų „Arimex“
  • kokoso drožlių „Arimex“

GAMINIMAS:

Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sudėkite į garinimo puodą (galima virti ir saldintame vandenyje), garinkite apie 10 minučių ar tiek, kiek jums skanu. Šokoladą išlydykite nesvylančiame puode su šlakeliu pieno vis pamaišant. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kriaušes apliekite karštu šokoladu, barstykite kedrinėmis pinijomis, kokoso drožlėmis ar pabarstukais.

Nors šis patiekalas atrodo labai paprastas, bet visada nustebina svečius net ir šventiškiausiomis akimirkomis.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/sventemis-kvepiantis-desertas-vos-per-kelias-minutes-garuos-ant-jusu-stalo/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.