Tailandietiški ryžiai „Khao pad“ su vištiena ir anakardžių riešutais

Ryziai Kao pad_psl2

Atėjus vėsiam rudeniui nusikelkime bent trumpam į saulėtąjį Tailandą ir  paskanaukime pikantiškų tailandietiškų patiekalų

Jums reikės:

  • 200 gr. nevirtų ryžių
  • 250 gr. vištienos filė
  • 100 gr. anakardžių riešutų “Arimex”
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 kiaušiniai
  • 2 nedideli svogūnai
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 100 gr. ananasų (galima konservuotų)
  • 3 v.š. sojų padažo
  • 4-5 v.š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)
  • 1 v.š. kario
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 čili pipiras arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
  • svogūno laiškų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Ryžius išverdame, bet neperverdame – turi likti birūs.

Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus!

Receptą paruošė www.aj-receptai.blogspot.com

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.