Tilapijos su migdolų plutele

Tilapija su migdolais

Produktai, kurių reikės:

Žuviai:

  • 200 ml pieno
  • miltų apvoliojimui
  • 600 – 800 g tilapijų filė
  • druskos ir šviežiai grūstų pipirų
  • 90 g sviesto
  • 20-30 g migdolų drožlių
  • 1 citrina

Špinatams:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 šaukštas miltų
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 450 g šaldytų špinatų
  • druskos ir šviežiai grūstų pipirų
  • žiupsnelis malto muskato

Gaminimo procesas:

Į negilų indą supilkite pieną, miltus suberkite taip pat į negilų indą. Žuvų filė supjaustykite ~150 g gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, pamirkykite piene ir gerai apvoliokite miltais. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto. Kai riebalai įkais, apkepkite žuvų gabaliukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 3 min. kiekvienai pusei).

Žuvis iš keptuvės išimkite, sudėkite likusį sviestą ir pakepinkite, kol gražiai parus. Sumažinkite ugnį, suberkite migdolų drožles ir nuolat maišydami kaitinkite, kol migdolai apskrus (apie 2-3 min.). Nukelkite nuo ugnies, įspauskite citrinos sultis (galite paskaninti kapotais petražolių lapeliais) ir užpilkite ant keptų žuvų.

Keptuvėje įštirpinti sviestą, pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Suberti miltus ir pakepinti, kol miltai švelniai parus. Supilti grietinėlę, pieną, įberti žiupsnelį druskos, pipirų ir kaitinti, kol pradės tirštėti. Sudėti atitirpintus ir nusausintus špinatus, kaitinti ant silpnos ugnies, kol špinatai sušils. Nukelti nuogunies, įberti žiupsnelį muskato. Jei reikia, dar druskos ir pipirų.
Šaltinis: „Žaidimų aikštelė“


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.