Tortas „Žozefina“ su razinomis

Tortas Zozefina_pjuvis1 psl

Neįprasto ir turtingo skonio tortas su razinų papločiais ir grietininiu kremu

Papločiams:

  • 250 gr. razinų Arimex „Jumbo“ arba „Golden Jumbo“
  • 2 kiaušiniai
  • 100 gr. cukraus
  • 200 gr. miltų
  • 180 ml pieno
  • 2 a.š. (nubraukti) sodos

Kremui:

  • 800 gr. grietinės 30 %
  • 150 gr. sviesto
  • 110 gr. cukraus pudros
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus
  • citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Sulaistymui:

  •  80-100 ml. stiprios pasaldintos kavos

Papuošimui:

  • 80 gr. juodojo šokolado
  • 30 gr. razinų Arimex „Golden Jumbo“
  • 30-40 gr. balto šokolado

Papločiai. Razinas užpilame verdančiu vandenui ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudėti kiaušinių masę, atsargiai išmaišyti. Galiausiai suberti miltus ir vėl lėtai išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,  kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.

Kremas. Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.

Surinkimas ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve). Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!

 

Receptą paruošė http://aj-receptai.blogspot.com/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.