Trečdaliu mažiau nuodėmingas: kreminis maskarponės tortas

Trečdaliu mažiau nuodėmingas: kreminis maskarponės tortas

Nenustebinsime sakydami, kad maskarponės tortas – tai tikra riebalų ir kalorijų bomba, tačiau šis receptas beveik trečdaliu lieknesnis. Atskleisime paslaptį: dalį maskarponės keičiame graikišku jogurtu, tad skonis išlieka tobulas, o kalorijų sutaupote.

 

REIKĖS:

  • kelių avižinių sausainių, kad užtektų torto formos pagrindui išdėlioti (renkamės nestipriai saldintus);
  • ARIMEX migdolų drožlės;
  • saujos granato sėklyčių;
  • 2 v. š. lydyto juodojo šokolado;
  • 100 ml plakamosios grietinėlės;
  • 150 g maskarponės sūrio;
  • 400 g graikiško jogurto;
  •  nerafinuoto rudojo cukraus (pagal skonį);
  • 2,5 v.  š. želatinos

 

GAMINIMAS:

  1. Želatiną užpilame keliais šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkus puode pašildome, kol išsilydo (nepamirštame maišyti) ir paliekame atvėsti, bet nelaukiame, kol pradės stingti.
  2. Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame maskarponę, jogurtą ir viską išmaišome. Lėtai maišydami supilame želatiną.
  3. Torto formą išdėliojame sausainiais, ant viršaus pilame paruoštą kremą ir dedame stingti kelioms valandoms ar per naktį.

 

 

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/trecdaliu-maziau-nuodemingas-kreminis-maskarpones-tortas/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.