Tuno salotos su sėklomis

Tuno_salotos

Pagardinkite šias visiems įprastas salotas sėklomis ir jos suskambės naujomis spalvomis!

2 porcijos

  • 2 riekelių baltos duonos
  • 4 šaukštų Arimex sėklų mišinio salotoms
  • 6 romėninių salotų lapų (tiks ir kitos traškios)
  • Keletos lapelių jaunų špinatų
  • 2 slyvinių pomidorų
  • 16 alyvuogių
  • 150g tuno aliejuje

Padažui:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • 1 skiltelė česnako

Nupjaukite duonos pluteles, o ją pačia supjaustykite kubeliais. Paskrudinkite sausoje keptuvėje. Po to apskrudinkite sėklų mišinį.

Salotas ir špinatus suplėšykite norimais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite kubeliais, alyvuoges perpjaukite pusiau.

Padažui į nedidelį stiklainiuką supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite druską, pipirus, įspauskite česnako skiltelę. Užsukite ir gerai suplakite (tokį padažą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų).

Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, pomidorus, alyvuoges. Uždėkite nusunkto tuno. Užpilkite salotų padažo ir tuomet pagardinkite salotas duonos kubeliais ir skrudintomis sėklomis.

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.