Tuno salotos su sėklomis
Pagardinkite šias visiems įprastas salotas sėklomis ir jos suskambės naujomis spalvomis!
2 porcijos
- 2 riekelių baltos duonos
- 4 šaukštų Arimex sėklų mišinio salotoms
- 6 romėninių salotų lapų (tiks ir kitos traškios)
- Keletos lapelių jaunų špinatų
- 2 slyvinių pomidorų
- 16 alyvuogių
- 150g tuno aliejuje
Padažui:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. citrinų sulčių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
- 1 skiltelė česnako
Nupjaukite duonos pluteles, o ją pačia supjaustykite kubeliais. Paskrudinkite sausoje keptuvėje. Po to apskrudinkite sėklų mišinį.
Salotas ir špinatus suplėšykite norimais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite kubeliais, alyvuoges perpjaukite pusiau.
Padažui į nedidelį stiklainiuką supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite druską, pipirus, įspauskite česnako skiltelę. Užsukite ir gerai suplakite (tokį padažą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų).
Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, pomidorus, alyvuoges. Uždėkite nusunkto tuno. Užpilkite salotų padažo ir tuomet pagardinkite salotas duonos kubeliais ir skrudintomis sėklomis.
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija