Užkandis su moliūgais

Uzkandis su  moliugais

Šis puikus ir lengvai paruošiamas užkandis leis pasimėgauti gražiu rudens laiku. Saldus moliūgas, keptas varškės sūris ir riešutų traškumas sukuria tobulą derinį, tinkantį net mažiesiems.

REIKĖS (3 porcijoms):

  • 600-700 g nuvalyto moliūgo (rekomenduojame rinktis muskatinį arba sviestinį)
  • šiek tiek moliūgų sėklų aliejaus (galite rinktis ir kitą mėgstamą)
  • 450 – 600 g varškės sūrio (ne mažiau 22 proc. riebumo, saldžios grietinėlės saldus sūris ypač tinka)
  • 2 valg. š. lydyto (ghee) sviesto
  • 100 g kedrinių pinijų „Arimex“
  • balzamiko acto kremo
  • baziliko papuošimui (nebūtina)

Moliūgas supjaustomas maždaug vienodo dydžio kubeliais, pašlakstomas aliejumi ir vis permaišomas, kad aliejus pasiskirstytų. Sudedama į kepimo skardą, kepama 180 °C orkaitėje 20 minučių.

Varškės sūris supjaustomas 1,5-2 cm storio riekelėmis ir apkepamas keptuvėje ant lydyto sviesto. Keptuvė turi būti gerai įkaitinta, sūris tikrai riebus, nes kitu atveju gausis košė. Kedrinės pinijos pakepinamos sausoje keptuvėje. Kepti moliūgai dedami į lėkštę, uždedamas keptas sūris, apibarstoma kedrinėmis pinijomis, pašlakstomi keli lašai balzamiko ir papuošiama baziliko lapeliais.

Skaniausia mėgautis šiuo užkandžiu kol jis dar šiltas!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.