Varškės keksas su džiovintais vaisiais

keksas_su_dz

1 didelė pailga skarda arba 2 mažos

Tešlai:

  • 200g sviesto arba margarino
  • 200g cukraus
  • 7g vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200g riebios varškės
  • 300g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200-300g džiovintų vaisių (naudojau “Arimex”  mišinį su tropiniais vaisiais)

Glaistui:

  • 2 arb. š. sviesto
  • 100ml riebios grietinėlės
  • 100g balto šokolado
  • 100g juodo šokolado

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Sviestą arba margariną išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakite. Sudėkite varškę ir vėl gerai išmaišykite.

Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišykite kol neliks sausų miltų. Galiausiai įmaišykite džiovintus vaisius.

Kepkite 40-60 minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės – manoji rodo “karvės pieno riebumą”, tad tenka kepti iš akies. Tai, kad kepinys praplyšo – geras ženklas. Konsistensiją viduje tikrinkite pagaliuku).

Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į du indelius. Įdėkite po gabalėlį sviesto. Grietinėlę užvirkite ir iškart nukaiskite. Pilkite po 50ml į kiekvieną indelį su šokoladu ir maišykite, kol ištirps. Glaistykite praaušusį pyragą.

 

Skanaus :)

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.