Veršienos kukulaičiai su džiovintomis slyvomis

versienos kukulaiciai su dziovintomis slyvomis Arimex

Jums reikės:

  • 300 g malto veršienos kumpio
  • 30 g baltos duonos (be plutos)
  • 50 ml pieno
  • 1 kiaušinio trynio
  • ¼ svogūno
  • 1 žiupsnelio druskos
  • sviesto (kepti )
  • šviežių agurkų (garnyrui)
  • rozmarinų

Padažui:

  • 1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • ¼ nedidelės salierų šaknies
  • 1 morkos
  • 20 vnt. džiovintų slyvų „Arimex“
  • vištų kaulų ir 1 vištos kojos
  • 50 g pomidorų pastos (tirštos)
  • 2 šviežių rozmarinų šakelių
  • 2 vnt. kvapiųjų pipirų
  • ¼ šaukštelio pankolių sėklų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 1,5 l (maždaug) vandens

Paruošimas:

  • Virtuviniame kombaine sumalkite svogūną, pieną, kiaušinio trynį, druską, baltą duoną. Gautą masę sumaišykite su smulkiai maltu veršienos faršu, berkite druską ir gerai išminkykite. Formuokite nedidelius kukulaičius ir kepkite ant sviesto keptuvėje, kol lengvai apskrus.
  • Atskirai ruoškite padažą: įkaitinkite puodą su aliejumi ir sudėkite daržoves, kepinkite, kol apskrus ir net šiek tiek pajuoduos. Supilkite pomidorų pastą, nuolat maišykite. Sudėkite vištų subproduktus, džiovintas slyvas ir viską užpilkite šaltu vandeniu. Virkite apie 1–2 valandas, kol nugaruos pusė skysčio. Nukoškite.
  • Kukulaičius patiekite su padažu ir jame troškintomis džiovintomis slyvomis. Garnyrui tiks šiek tiek sūdytas šviežias agurkas ir ant sviesto kepinti rozmarinai arba rinkitės kitas mėgstamas daržoves.

Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
slyvos Džiovintos slyvos be kauliukų 300,0 3,5 69,0 41,2 0,7 0,1 1,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.