Vištienos krūtinėlės įdarytos anakardžių riešutais ir sūriu

vistiena

Gardus vištienos kepsnys su anakardžiais, sūriu ir bazilikais – puikus skonių derinys, kai norite pamaloninti gomurį.

2 porcijos

  • 2 puselių vištienos krūtinėlės filė be kaulo
  • Žiupsnelis druskos

Marinatui:

  • 3 valg. š. balzaminio acto kremo (jį galima pasigaminti ir namie – raudonojo vyno balzaminį actą kaitinkite su cukrumi, kol masė ims tirštėti. Prieš naudojant atvėsinkite)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Sauja bazilikų lapelių
  • Žiupsnelis pipirų

Įdarui:

  • 50g šviežio mocarela tipo sūrio
  • 50g anakardžių riešutų Arimex
  • Saujelė bazilikų lapelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų

Vištienos krūtinėles nuplaukite, įpjaukite išilgai, kad suformuotumėte kišenę.

Bazilikus susmulkinkite, sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Marinatu aptepkite vištienos krūtinėles ir palikite marinuotis bent 4 valandas ar per naktį. Nepamirškite patepti ir „kišenių“.

Anakardžių riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, po to šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į dubenėlį. Mocarelos tipo sūrį  ir bazilikų lapelius taip pat pasmulkinkite. Sumaišykite su likusiais ingredientais. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.

Vištienos kišenėles prikimškite įdaru ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Dėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek likusio marinato. Šiek tiek pabarstykite druska.

Kepkite 25-35 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena gražiai parus, o sūris išsilydys.

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.