Vištienos krūtinėlės įdarytos anakardžių riešutais ir sūriu
Gardus vištienos kepsnys su anakardžiais, sūriu ir bazilikais – puikus skonių derinys, kai norite pamaloninti gomurį.
2 porcijos
- 2 puselių vištienos krūtinėlės filė be kaulo
- Žiupsnelis druskos
Marinatui:
- 3 valg. š. balzaminio acto kremo (jį galima pasigaminti ir namie – raudonojo vyno balzaminį actą kaitinkite su cukrumi, kol masė ims tirštėti. Prieš naudojant atvėsinkite)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Sauja bazilikų lapelių
- Žiupsnelis pipirų
Įdarui:
- 50g šviežio mocarela tipo sūrio
- 50g anakardžių riešutų Arimex
- Saujelė bazilikų lapelių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
Vištienos krūtinėles nuplaukite, įpjaukite išilgai, kad suformuotumėte kišenę.
Bazilikus susmulkinkite, sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Marinatu aptepkite vištienos krūtinėles ir palikite marinuotis bent 4 valandas ar per naktį. Nepamirškite patepti ir „kišenių“.
Anakardžių riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, po to šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į dubenėlį. Mocarelos tipo sūrį ir bazilikų lapelius taip pat pasmulkinkite. Sumaišykite su likusiais ingredientais. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
Vištienos kišenėles prikimškite įdaru ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Dėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek likusio marinato. Šiek tiek pabarstykite druska.
Kepkite 25-35 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena gražiai parus, o sūris išsilydys.
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija