Vištienos troškinys marokietiškai

edf

Originalų šio troškinio receptą radome vienos marokietės tinklalapyje, tačiau jį papildėme lietuviškomis šviežiomis bulvytėmis. Troškinys gavosi netikėto, naujo salsvo skonio, bet labai gardus ir sotus. Išbandykite!

REIKĖS:

  • kelių gabalėlių vištienos filė
  • 1 a. š. medaus
  • 100 g džiovintų abrikosų „Arimex Organic“
  • vištienos sultinio (jam išvirti naudojome ekologiškus sultinio kubelius)
  • 1,5 stiklinės avinžirnių
  • 2 svogūnų
  • kelių skiltelių česnako
  • ciberžolių miltelių
  • cinamono lazdelės
  • 3 diesnių bulvių

GAMINIMAS:

Puode užkaiskite vieną puodelį sultinio, įmeskite abrikosus, cinamono lazdelę, ciberžolę, medų ir kaitinkite 10 minučių. Keptuvėje ant lašelio aliejaus ir šaukštelio sviesto pakepinkite vištienos gabalėlius ir apkepus iš abiejų pusių, sudėkite į užkaistą su sultiniu puodą. Keptuvėje taip pat pakepinkite pasmulkintus svogūnus ir česnakus, vėliau avinžirnius ir taip pat suberkite į puodą. Pasmulkinkite bulves ir sudėkite į puodą. Troškinį virkite apie 1 valandą.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/pagrindiniai-patiekalai/mesos-patiekalai/rudeniui-kvepuojant-nugara-lietuviska-marokietisko-troskinio-versija/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.