Vištienos troškinys marokietiškai

Originalų šio troškinio receptą radome vienos marokietės tinklalapyje, tačiau jį papildėme lietuviškomis šviežiomis bulvytėmis. Troškinys gavosi netikėto, naujo salsvo skonio, bet labai gardus ir sotus. Išbandykite!
REIKĖS:
- kelių gabalėlių vištienos filė
- 1 a. š. medaus
- 100 g džiovintų abrikosų „Arimex Organic“
- vištienos sultinio (jam išvirti naudojome ekologiškus sultinio kubelius)
- 1,5 stiklinės avinžirnių
- 2 svogūnų
- kelių skiltelių česnako
- ciberžolių miltelių
- cinamono lazdelės
- 3 diesnių bulvių
GAMINIMAS:
Puode užkaiskite vieną puodelį sultinio, įmeskite abrikosus, cinamono lazdelę, ciberžolę, medų ir kaitinkite 10 minučių. Keptuvėje ant lašelio aliejaus ir šaukštelio sviesto pakepinkite vištienos gabalėlius ir apkepus iš abiejų pusių, sudėkite į užkaistą su sultiniu puodą. Keptuvėje taip pat pakepinkite pasmulkintus svogūnus ir česnakus, vėliau avinžirnius ir taip pat suberkite į puodą. Pasmulkinkite bulves ir sudėkite į puodą. Troškinį virkite apie 1 valandą.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/pagrindiniai-patiekalai/mesos-patiekalai/rudeniui-kvepuojant-nugara-lietuviska-marokietisko-troskinio-versija/