Vištienos užtepas su karijų riešutais ir kedrinėmis pinijomis

Kariju_vistienos_uztepas1

Jei laukiate svečių, kurie nevartoja subproduktų – paruoškite užtepą iš vištienos filė. Rūkyta paprika priduos puikaus aromato. Pabaigoje ragaukite, kad žinotumėte ar netrūksta acto ar sojų padažo.

  • 1 nedidelis indelis:
  • 0,5 vištienos filė (1 puselė)
  • aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 50g karijų riešutų “Arimex”
  • 50g kedrinių pinijų “Arimex”
  • 2 skiltelės česnako
  • 5 arb. š. neriebaus majonezo (tinka ir linų sėmenų majonezas)
  • 1 arb. š. sojų padažo
  • 1 arb. š. Vusterio padažo
  • 2 arb. š. balzaminio vyno acto
  • 0,5 arb. š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių

Vištienos filė supjaustykite į 2-3 gabalus. Įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite vištienos filė gabalėlius nevartydami 4-5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite antra tiek. Patikrinkite ar iškepęs vidus.

Iškepusią mėsą sudėkite į rankinio maisto smulkintuvo indą. Suberkite karijų riešutus ir kedrines pinijas. Sumalkite.

Įspauskite skiltelę česnako, sudėkite majonezą, supilkite sojų, Vusterio padažus, balzaminį actą. Įberkite rūkytos aitriosios paprikos miltelių. Viską dar syk gerai sumalkite. Paragaukite ar nieko netrūksta.

Skanaus!

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.