VIŠTŲ KUMPELIAI, ĮDARYTI PISTACIJOMIS, ČESNAKU IR PETRAŽOLĖMIS
Jums reikės:
- 4 vištų kumpelių
- tirpinto sviesto (pagardinti)
Įdarui:
- 50 g petražolių
- 1 saujos arba 10 vnt. šviežių šalavijų lapų
- 1 citrinos sulčių ir žievelės
- 2 česnakų skiltelių
- 70 g kepintų ir sūdytų pistacijų „Arimex“
- 30 ml tyro alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Į smulkintuvą sudėkite įdaro ingredientus: gvildentas ir smulkintas pistacijas, petražoles, česnakus, šalavijus, druską. Supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
- Pakelkite vištų kumpelių odelę ir gausiai prigrūskite įdaro.
- Paruoštus kumpelius sudėkite į kepimo formą. Kepkite, kol gražiai apskrus 200 °C įkaitintoje orkaitėje, nuolat šlakstydami išsiskyrusiomis sultimis ir tirpintu sviestu. Patiekite karštus.