Žaliosios salotos su karijų riešutais
Jums reikės:
- Saujelės karijų riešutų
- 120 g šparaginių pupelių
- 100 g šviežių arba šaldytų žirnelių
- Didelė sauja šviežių petražolių lapelių
- 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
- 1 valg.š. obuolių sidro acto
- 1 nedidelis svogūnas
- Žiūpsnelis Himalajų druskos ir pipirų
Paruošimas:
- Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Jame minutėlę apkepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną
- Sudėkite šparagines pupeles ir apkepkite viską dar kelias minutes
- Jei naudosite šaldytus žirnelius, tereiks tik užpilti juos verdančiu vandeniu, pavirti vieną minutę, nupilti vandenį ir suberti juos į apkeptas šparagines pupeles
- Užpilkite daržoves obuolių sidro actu, paskaninkite druska ir pipirais. Uždenkite, išjunkite kaitrą ir leiskite ankštinėms daržovėms keletai minučių suminkštėti garuose
- Tuo metu susmulkinkite petražoles
- Sumaišykite jas su paruoštomis pupelėmis ir karijų riešutais
Skanaus