Žemės riešutų sviestas
Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų – pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!
Išeiga 250-300 ml. sviesto
Jums reikės:
- 500 gr. žemės riešutų be luobelių Arimex
- 2 a.š. aliejaus (geriausia kokosų, makadamijų riešutų, ar kt. riešutų, arba bet kokio, išskyrus alyvuogių)
- druskos (pagal skonį)
- cukraus pudros (pagal skonį)
Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje. Teliko juos tik sumalti! Malti galima virtuviniu kombainu arba blenderiu. Malame nedideliu greičiu, karts nuo karto nugramdome nuo sienelių prilipusią riešutų masę ir vėl malame, kol riešutai taps drėgni, t.y. iš jų pradės skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą ar blenderi, tai teužims 3-5 min. Šiame etape, kad pagreitintume procesą, supilame aliejų (jei norite, pagal skonį pasaldinkite arba įberkite druskos), ir dar pamalame kelias minutes iki norimos konsistencijos. Kuo ilgiau malsime, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaus!