Žirnelių sriuba su sėklomis

Šį kartą siūlome pasigaminti gardžią ir pietų stalą papuošiančią sriubą su žaliaisiais žirneliais ir sėklomis.
Reikės:
- 250 g žaliųjų žirnelių (tinka ir šaldyti)
- 250 g brokolio
- 2 morkų
- 1 didelio svogūno
- saujos sėklų mišinio salotoms ,,Arimex”
- 4 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų sviesto
- 1 litro vandens
- žiupsnio druskos ir pipirų
Gaminame:
Puode su aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną su tarkuotomis morkomis. Įpilkite verdančio vandens, pasūdykite, sudėkite smulkintą brokolį ir žirnelius. Pavirkite apie 10 minučių. Saujelę trumpai apvirtų žirnelių galite išgriebti ir atidėti į šalį, galėsite jais papuošti sutrintą sriubą. Sutrinkite išvirtą sriubą, įdėkite netrintus apvirtus žirnelius, paskaninkite pipirais, įdėkite sviesto ir palikite 15 minučių sriubai subręsti. Ant viršaus užberkite keptuvėje kelias minutes kepintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir kedrinių pinijų riešutų.
Nuotrauka: www.grafas.lt foto@grafas.lt
Receptas ir stilizmas: VIRŠ OBELŲ