10 faktų apie migdolo riešutus

Migdolai birus
  1. Migdolai – puikus vitamino E šaltinis.
  2. Migdolo riešutai auga ant lapuočių medžių, kurie vaisius veda rudenį.
  3. Ant migdolo medžio užsimezga minkštas vaisius, tačiau valgomos yra tik jo sėklos – maistingieji migdolo riešutai.
  4. Migdolo riešutų tėvynė – Viduržemio jūros pakrantė Viduriniuose rytuose.
  5. 2013 metų derliaus rezultatai: net 1,41 mln. tonų migdolų riešutų pasauliui tiekė JAV, po jos puikuojasi Ispanija, su 0,22 mln. tonomis riešutų.
  6. Vidutinis migdolo riešuto ilgis – 3,5-6 cm.
  7. Įprastai, viename migdolo medžio vaisiuje būna tik viena sėkla – migdolo riešutas, tačiau pasitaiko, jog vaisiuje subręsta ir dvi sėklytės.
  8. Migdolai ypač lengvai sugeria visus kvapus.
  9. Migdolų riešutus galima valgyti ir žalius, ir pakepintus. Jie ypač vertinami kulinariniuose gaminiuose – tortuose, pyraguose ar bandelėse. Iš migdolų dar yra gaminamas sviestas, pienelis ir aliejus, kuriuos savo grožio puoselėjimui itin mėgsta naudoti moterys.
  10. Migdolų riešutuose yra net 28 maistingosios medžiagos!

Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.