5 būdai panaudoti riešutus virtuvėje

Saujelė riešutų praalkus – įprasta daugeliui, nes tai sotus bei sveikas užkandis. Nors riešutai gardūs patys savaime, tačiau dar skanesni ir naudingesni jie gali būti, jei yra teisingai derinami su kitais ingredientais. Paragaukite ir įsitikinsite patys.
Ar žinojote, kad riešutai su medumi – dar senovės graikų pamėgtas skanėstas, o paruošti jį be galo paprasta? Bet kokios rūšies riešutus užpilkite kvapniu skystu medumi, sumaišykite ir skanaukite. Medaus ir riešutų derinys ypatingas, mat akimirksniu suteikia energijos, aprūpina organizmą dideliu kiekiu vitaminų, mineralų, baltymų ir riebalų rūgščių. Be to, medus padeda riešutus virškinti. Keli šaukštai mėgstamų riešutukų su medumi greit padės pajusti sotumą. Tai – ne tik sveikas ir gardus užkandis skubantiems, bet ir puikus desertas.
Gaivias salotas paskanins graikiniai riešutai. Jie puikiai dera su fetos sūriu ir alyvuogėmis, tačiau jei stengiatės nepriaugti svorio, tokiu deriniu nereiktų piktnaudžiauti.
Lazdyno riešutai salotoms ar mišrainėms suteiks pikantišką skonį. Tai – netikėtas, tačiau skanus sprendimas. Tuo tarpu žemės riešutai puikiai derės su aštriomis rytietiškomis salotomis ar troškiniais. Sūdytais ir truputį pakepintais žemės riešutais galite pagardinti net sriubas. O migdolai tiks kepiniams. Juolab, kad būtent šie riešutai sveikesni termiškai apdoroti nei žali.
Visos kitos riešutų rūšys termiškai apdorotos praranda didelę dalį naudingų medžiagų. Todėl riešutus patartina vartoti žalius. Žmonėms, kurių žarnynas jautrus, patariama valgyti riešutus be odelių, o dar geriau, jei prieš norėdami sukramtyti saujelę riešutų, juos kelioms valandoms ar naktį pamirkysite vandenyje. Tokie riešutai bus ne tik švelnesnio skonio, bet ir geriau virškinami.