5 užkandžiai, suteiksiantys energijos visą dieną

1. Obuoliai
Obuoliuose gausu vitaminų ir mineralų, be to, jie yra puikus stiprių antioksidantų – flavonoidų ir polifenolių – šaltinis. Valgykite obuolius pusryčiams arba gaminkite iš jų vaisių kokteilius.
2. Moliūgo sėklos
Šiose sėklose yra daug mineralinių medžiagų, tokių kaip magnis, geležis ir kalcis, be to, jose yra vitamino K ir baltymų. Taigi, prireikus energijos, šios sėklos puikiai tiks kaip traškus užkandis. Sėklos yra lengvesnės už riešutus, tad ir suvalgyti jų galima daugiau. Pamėginkite suvalgyti ketvirtadalį puodelio moliūgų sėklų praėjus kelioms valandoms po pietų. Jos ypač naudingos sportuojantiems po darbo arba ketinantiems pasimankštinti prieš pietus.
3. Morkos
Morkos turi daug skaidulų, todėl yra puikus būdas numalšinti alkį ir pamaitinti organizmą. Jų sudėtyje yra daug vitaminu A vadinamo Beta karotino, kuris pagerina regą. Morkos puikiai dera su kitais maisto produktais. Taip pat tinka jomis užkandžiauti dienos metu.
4. Arbūzas
Arbūzas yra puikus užkandis, ypač vasarą. Jame gausu antioksidanto likopeno, tarnaujančio kaip prevencinė priemonė nuo vėžio. Norėdami gauti daugiausia naudos, arbūzą valgykite prieš valgį. Kaip ir kiti nekrakmolingi bei neriebūs vaisiai, jis bus greitai suvirškintas ir pašalintas iš organizmo.
5. Džiovintos figos
Džiovintos puikiai valo kraują, tirpina gleives ir iš organizmo pašalina toksinus. Tiesa, figos pasižymi gana dideliu cukraus kiekiu, todėl ribokite suvalgomą jų kiekį iki kelių vienetų per dieną. Beje, jei turite kandidos grybelinę infekciją arba kitų su cukrumi susijusių problemų, turėtumėte vengti ne tik džiovintų, bet natūralių vaisių.