Ar migdolai padeda atminčiai?

Nors migdolai laikomi riešutais, vis dėlto jie yra migdolo medžio, augančio Azijos ir Afrikos šiaurinėje dalyje, vaisiai. Migdolo medžiai dabar taip pat auga JAV, ypač Kalifornijoje.
Baltymai
Migdolai yra liesų baltymų šaltinis: pagal JAV Žemės ūkio ministerijos Nacionalinę maistingų medžiagų duomenų bazę, blanširuotų (apdorotų karštu vandeniu arba garais) migdolų 28,35 gramo porcija parūpina apie 6,07 g šios maistingos medžiagos. Apie 68 kg sveriančiam asmeniui tai sudaro apie 11 proc. rekomenduojamos dienos normos. Baltymai padeda išsaugoti raumenų masę bei svarbūs normaliai kaulų būklei palaikyti.
Cinkas
Cinkas yra mineralas, kuris svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai, o tai, anot Phyllis‘ės Balch, „Prescription for Nutritional Healing“ (liet. „Gydymo maistu receptas“) autorės, gali užkirsti kelią bakterinėms ir virusinėms infekcijoms, galinčioms pažeisti smegenų ląsteles. Šis mineralas taip pat yra antioksidantas ir padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Vos vienoje saujoije migdolų porcijoje yra apie 1 mg cinko, arba apie 9 proc. rekomenduojamos dienos normos suaugusiems, nurodo Linus Pauling institutas prie Oregono universiteto.
Vitaminas B-6
1 saujoje migdolų yra ir apie 0,033 mg vitamino B-6, t. y. apie 3 proc. rekomenduojamos dienos normos. Vitaminas B6 svarbus normaliai baltymų ir glikogeno apykaitai. Tai gali padidinti baltymų prieinamumą atkuriant smegenų ląsteles. Vitaminas B6 svarbus normaliai psichologinei būklei palaikyti.
Vitaminas E
Migdolų sudėtyje taip pat yra vitaminas E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Tyrimai rodo, kad šis vitaminas galėtų padėti lėtinti smegenų ląstelių senėjimą, vadinasi, ir amžiaus poveikį atminčiai. Per didelės vitamino E dozės yra kenksmingos organizmui, todėl papildus su šiuo vitaminu galima vartoti tik pasitarus su savo gydytoju. Tačiau migdolų vartojimas neturėtų sukelti vitamino E toksiškumo.